M/S Fæmund har tilsammen 5 stoppesteder på østsiden av sjøen og 3 på vestsiden. Bli med på en minneverdig båtreise fra det anløpsstedet du ønsker. Båtens stoppesteder er også utgangspunkt for turer i- og rundt Femundsmarka, enten til fots eller i en kano – med eller uten fiskestang

Femundsmarka nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalpark ble opprettet i 1971, og har gjort sitt til å opprettholde behovet for rutebåt på Femunden. Eventyraktig furuskog og utallige fiskevann preger nasjonalparken. Går du litt utenfor de oppmerkede turiststiene kan du oppleve ekte urørt villmark i et område som strekker seg godt inn i Sverige.

Husk at du er naturen sin gjest når du besøker nasjonalparken. Allemannsretten gir oss mulighet til å ferdes fritt. Likevel plikter du å opptre hensynsfullt, slik at dyr og planter ikke blir skadet eller forstyrret. Forlat naturen slik som du selv vil finne den.

Her kan du lese råd om ferdsel.

Adkomst

Synnervika ligger helt i nordenden av Femunden, hovedbasen for MS Fæmund II. Hit kommer du med bil eller buss fra Røros på en drøy halvtime. Det er parkeringsplass noen hundre meter fra brygga.

Hvis du kommer fra sør i landet er raskeste anløp Elgå på sjøens vestside, eller Buvika de dagene vi har forlenget rute. Fra Drevsjø bruker du i overkant av en halvtime med bil til Elgå. Her er det en stor parkeringsplass med muligheter for langtidsparkeringen. Det går også buss hit fra innlandet, se HER for rutetider. Til Buvika er det merket skilt ned til brygga drøye 5km etter du har passert Sømådal landhandel.

Synnervika

​​I idylliske Synnervika har båtselskapet sin hovedbase med bolighus for mannskap, pakkhus og brygger. Her ligger også båten i opplag vinterstid. Hver dag i sesongen starter M/S Fæmund II sin rundtur herfra presis kl. 09.00

Kontaktinfo

Røa

Første anløp er Røa på sjøens østside. Dette er et av de mest populære utgangspunktene for fiskere og kanopadlere som søker Røavassdraget og Roasten. En times marsj fra brygga ligger Røvollen – en gammel seter som nå er selvbetjeningshytte for DNT.

Foto: Fotograf Skancke

Kontaktinfo

Femundshytten

Femundshytten var opprinnelig en utpost under Røros kobberverk. Smelthytta der var i drift i omkring 90 år fra 1743. I dag driver vertskapet på Femundshytten et koselig familieforetak med hytteutleie og servering av mat til selskaper og lignende.

Foto: Fotograf Skancke

Kontaktinfo

Tlf 91 39 64 44

Haugen

​Haugen er som Røa, en populær innfallsport for de som vil inn i marka. Familien som bor her representerer de siste fastboende uten veiforbindelse. Det er muligheter for overnatting på stedet.

Foto: Fotograf Skancke

Kontaktinfo

Tlf: 47 90 19 82

Jonasvollen

Jonasvollen ligger idyllisk til på vestsiden av sjøen. Kommer du hit med bil, kan du parkere den her og ta M/S Fæmund II over til Elgå og tilbake. På Jonasvollen er det også en koselig campingplass med hytter, brygge og småbåthavn.

Kontaktinfo

Fotograf x

Revlingen

Revlingen er det nærmeste anløpsstedet til Svukuriset turisthytte. Turisthytta er ei betjent DNT-hytte som ligger 4 km lenger opp i fjellet og er et flott utgangspunkt for mange av DNTs merkede ruter i området.

Foto: Helga Vehusheia Kvikne 

Kontaktinfo

Tlf. 98 48 53 90

svukuriset.dnt.no

Elgå

Her er et populært sted for ombordstigning av turister som kommer sørfra og fra Sverige. Bygda har overnattingsmuligheter, kafé, butikk i tillegg til nasjonalparksenter.

Foto: Geir Schjoll

Kontaktinfo

Tlf. 40 40 43 49

femundengerdal.no

Buvika

Buvika er en vakker, gammel fiskevoll som ligger på vestsiden av Femunden, tett ved Fylkesveien mellom Drevsjø og Røros. På tur til eller fra Buvika passerer du Elgåholmene og Femundens største øy, Sollerøya. Buvika er fra gammelt av et innlandsfiskevær og var ei veiløs grend frem til 1954. Ved brygga er det gode parkeringsmuligheter og i det gamle pakkhuset er det en åpen kafé. En tur til Buvika kan kombineres med overnatting på Johnsgård Turistsenter (11 km), Rønningen Camp og Hyetter (10 km) eller Sømådalen Camping (4 km).

Foto: Kaja Othilie Røsten

Kontaktinfo

Tlf 624 59 925

web www.johnsgard.no/en/home/

Rønningen Camp og Hytter

Tlf 909 88 491

web roningen.no/

Sømådalen Camping

Tlf 400 63 376

web femundengerdal.no/bo